Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AF

Můj kolega, 50+, to má vyřešené. Je už delší dobu bez práce. Žije ze svých, neustále se tenčících úspor. Řekl mi, že za posledních 20 000 si koupí pistoli a pár zbytečných úředníků postřílí, nechá se chytit a má do konce života vystaráno. Bude si žít v kriminále, nebude se muset o nic starat a blbci, co mají práci ho budou muset živit. Dokonce i pohřeb za něj zaplatí daňoví poplatníci.

19 1
možnosti
JT

Proc kupovat tak drahou pistoli ? Stejnou praci odvede i levnejsi sekyrka,

5 0
možnosti

A97l37o68i75s 38Š56í21m28a

7. 2. 2014 14:20

Ale vždyť je to v pořádku. Stát a státní správa přeci vydala konstatovala, že na zaměstnání mají nárok lidské zdroje do 45 let.  Tak co zde mluvíte o lidech;-D

2 2
možnosti
MK

Uznávám, že v některých profesích zaměstnat staršího člověka je vyloučené. Těžko prvoligový fotbalový klub zaměstná fotbalistu, který má 5 křížků na hrbu, jako útočníka, že ;-D Ale teď vážně i v běžných oborech je problém zaměstnat člověka i nad 45, sem patří třeba některé obory IT, či fyzicky nebo psychicky náročná místa. Na druhé straně by šéfové měli mít minimálně 10 let odborné praxe a ti vyšší aspoň 20. Rovněž tak do běžných pracovních pozic není důvod odmítat staršího pracovníka. Raději do účtárny obtloustlou paní nad padesát s praxí. Ta určitě nevyvolá sexuální revoluci a nebude doma na mateřské nebo na ošetřovačce v době závěrky.   Jinak taky znám člověka co před asi dvaceti lety dostal padáka z práce a teď je z něho podnikatel s ročním příjmem okol 10 tis. Kč ale opravdu skutečným;-O! a nechá se živit od  ženy(divím se jí, že s ním nevyběhla) a je ve skutečnosti sám se sebou spokojen.

0 0
možnosti

Pokud jde o IT obory, nemyslím si že by byl problém zaměstnat člověka na 45 let který je zvyklý na celoživotní vzdělávání. Lidé z IT sice berou většinou 60 tisíc +, ale musí za to mít znalosti. Pokud to nedokáže a jeho znalosti zastarávají, bude muset jít s platem dolů a jít dožít třeba do státní správy.

0 0
možnosti
JT

Vidite to nejak divne. Proc by nekdo nezamestnal toho nejlepsiho jenom proto, ze mu je vic jak 50 ?

2 0
možnosti
JD

protože ani nepozná, že je nejlepší, když ho kvuli věku automaticky hned vyřadí

12 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 868x
Zajímá mě lidská kreativita ve všech jejích podobách. Sama kromě autorského psaní a psaní publicistiky, taky maluji, dělám grafiky a pracuji s hlínou.

Seznam rubrik