Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J38a63n 91H36l21e16d48í86k

7. 2. 2014 22:23

staří úředníci musí udělat plac pro mladé úředníky

málokdo vyhodí starého, který dobře zvládá moderní techniku řízení

0 0
možnosti
OU
JM

Já, 58 let, starobní důchod mne čeká v šedesáti letech, invalidní I. stupně, 6.160 Kč/měsíčně. Od Nového roku jsem dostala přidáno 26,- Kč. Vyčítají nám, že se nestěhujeme za prací jako je to běžné v jiných zemích. Já jsem se přestěhovala za prací (!!!!!) z Rakovníka (na úřadu práce dva roky jako doma) do velkoměsta, Plzně, i za cenu toho, že tu  bydlím v nájmu. Rok a půl jsem hledala zaměstnání (Univerzita Karlova, humanitní směr, absolutorium v r, 1978), ani ŤUK. Výběrová řízení a konkurzy už dnes nespočítám, na všechny jsem se pečlivě připravila a dostavila se v decentním kostýmku. Od listopadu pracuji, 70 Kč čistá ruka na hodinu, kontroluji vizuálně různé výlisky, špatné házím vlevo, dobré vpravo. Práce pro cvičenou opici. Zaplať pánbu za to.

7 0
možnosti

Tak je to ale správné. Když nedokážete sehnat práci pro svou kvalifikaci, musíte níže. A tak nízko, než narazíte na svou reálnou cenu na trhu práce. Tohle je tržní prostředí a "zboží" se tu "pronajímá" podle kvality, marketingu a poptávky trhu.

2 6
možnosti
OU
KN

A kde prosím vás?;-D

0 1
možnosti
MM

A nepomohlo by,

kdyby v různých "Recruitment Agencies", resp. firemních "HR divisions" seděli místo těch 'magister a bakalářek s podivným humanitním vzděláním' lidé 50+ možná bez různých certifikátů, ale se zkušenostmi a čichem na lidi? 8-o

10 1
možnosti
OU
RP

Problém je ten, že po padesátce se u lidí znásobí to, co celý život dělali. Nebo nedělali. Kdo se celý život v práci nepředřel, dělal jen to co mu šéf přímo uloží a jen tak, aby se šéf moc nenasral, tak má po padesátce problém.

Kdo byl aktivní, pořád se zabýval novými věcmi, učil se, neznal jinou než perfektně odvedenou práci, ten má naopak výhodu. Když se objeví problém, mladíci vytřeštěně zírají co s ním, zatímco odborník 50+ jde a vyřeší, protože tohle se mu už v kariéře stalo desetkrát a nerozhází ho to.

Jenže ty druhé na pracáku nějak nevídáme, zato těch prvních je tam habaděj, proto se o nich tolik mluví ;-D

6 0
možnosti
RP

Jenže problém je v tom, že kinderpersonalista a kindermanažment automaticky zaslané CV staršího člověka vyřadí a ani se s tím člověkem neobtěžuje přímo promluvit, třeba jen zavolat. Potom je úplně jedno, jestli ten starší uchazeč o práci se v předchozí poráci nepředřel anebo naopak celý život do sebe nasával vědomosti. Jeho možnosti najít práci se tak oproti mladším snižují na desetinu až setinu možnosti toho mladšího, má šanci jen v těch firmách, kde jsou personalisté či manažeři ochotni toho staršího aspoň  pozvat na vstupní pohovor .:-/

Fakt je ale, že z druhé strany spousta těch starších nesnese opakující se neúspěchy, když se mají ucházet o práci u nějakých mladších a chovají se k nim po nějaké době hledání práce doslova všelijakým způsobem nadřazeně. A tak si svou šanci sehnat práci ještě silně pomenšují.

3 0
možnosti

Ano, člověk bez kvalifikace, 50+, má problém. Ale lidi s kvalifikací a bohatou praxí? Nemyslím. V současné době není problém sehnat zaměstnance. Není problém sehnat zaměstnance který ohne záda a něco bude dělat. Šílený problém je sehnat zodpovědného zaměstnance který bude pracovat poctivě, neudělá moc chyb a bude mít snahu zlepšovat věci kolem sebe. Bude schopen říct "v jedné z předchozích prací jsme to dělali takhle. Co kdybychom to zkusili tady. Mohl by nám to pomoct". Pokud nějaký padesátník přijde do firmy že tam chce dožít, tak se nemůže divit že ho tam nebudou chtít. Pokud tam přijde s tím že bude posilou a ukáže to na pohovoru, vezmou ho mnohem raději než nějaké mladé střevo.

Problém je v tom, že většina lidí 50+ co má problémy sehnat zaměstnání, umí trochu na počítači, anglicky možná tak pár vět a chtějí to už nějak tak domlátit do důchodu. To bohužel nefunguje (čest vyjímkám z oblastí s vysokou nezaměstnaností a bez možnosti dojíždět do rozumnější oblasti)

2 7
možnosti
JD

Jak už tady psali diskutující přede mnou. Tím problémem jsou personalistky ve věku do 25 let, které automaticky vyřazují každého nad 30 a když už toho staršího člověka pozvou, tak mu sdělí ale my jsme mladý dynamický kolektiv, nevadilo by vám pracovat v mladém kolektivu atd. A naopak když mladý člověk přijde ucházet se o místo ve státní správě, tak se ho naopak ptají, jestli by mu nevadilo pracovat mezi staršíma.

Problém je ni koli ve věku, ale v lidech, kteří se vytahují, tváří se důležitě a chovají nadřazeně, přitom za nimi není vidět žádná práce, natož úspěch.

3 0
možnosti
OH

A co čekat v době, kdy se na xichtoknihách a fórech zakládají skupina ve stylu "důchodci ke zdi a zastřelit", "důchodci - náš největší problém" atd. Kam se na to hrabe bolševické "dědeček a babička, ujídají chlebíčka".

Kde vidíte nějaký vzor k úctě k vědomostem a zkušenosti? Našim vzorem je co nejmladší a nejbohatší. A všem je fuk jak ty prachy získal, od jisté míry peněz nerozhoduje o čistotě zákon či morálka, ale lepší právníci.

11 1
možnosti
JH

J24a76n 49H16l81e56d12í37k

7. 2. 2014 22:27

p- Horáku-- to "bolševické" říkadlo o krajíčku, je staré cca 250 let, penze ŽÁDNÉ nebyly, povinnost živit měli děti

1 0
možnosti
KD

Neskutečně tvrdý, ale pravdivý článekR^R^R^

8 0
možnosti
JF

J79a97n 65F32r55o45l74í56k

7. 2. 2014 15:19

A ta kampaň byla za kterého ministra? Za Mulerové nebo Koníčka? Počkejte co ještě vymyslí s. Marxová-Engelsová;-D

3 0
možnosti
Foto

Dle zatímních náznaků chytré paní "Engelsové" se určitě máme na co těšit. Vidím to tak, že o ženy 50+ se budou muset povinně postarat muži 50-, a to se vším všudy. ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 868x
Zajímá mě lidská kreativita ve všech jejích podobách. Sama kromě autorského psaní a psaní publicistiky, taky maluji, dělám grafiky a pracuji s hlínou.

Seznam rubrik